Welcome to my blog silent readers! do read da entry yah. do follow me yah?ahakss

Friday, 5 July 2013

Future in STEM 2013

Assalamualaikum keekersssss,

Hishh,*kantoi*,assalamualaikum readersss,biasalah selalu sangat Nad tengok keek,heehe......


Yeahh i know i'm a bit late coz,i takde masa korang! huhu.....Okey, how are you? Im doing fine!*fine la sangat*...as long as i'm home,i'm fine. hehe~

Okey sebenarnya saya isteri dia! hishh sorry,sorry sebenarnya Nad ada cerita nak diceritakan! ha baru betul.
actually,cerita ni tak best pon sebab takde kena mengena dengan korang! hehe,tapi bolehla dikatakan best,buat jadi modal menulis!*statement gitu*

Sebenarnya Nad memang takde masa nak tulis, nak buat entry kebende ni, tapi disebabkan seorang kawan Nad yang comel lagi pandai suruh sangat Nad buat entry, Nad pon buat la! sebab Nad rasa cam popular la pulak! hehe....lupakan statement gila itu.

Untuk information korang pada hari sabtu baru-baru ni, Nad ada pegi satu program pelajaran ni, hanya 25 orang yang terpilih.So Nad pon terpilih jugak,Nad pegi je lah dah terpilih kan.....apa lagi,kita enjoy.....

So, program tu nama dia STEM,maksudnya, S tu stand for Science, T tu pulak Technology, E tu Engineering and the last one M stand for Mathematics! ha,diorang kat program tu takde cakap malays ok,semua speaking! tapi Alhamdulillah sebab Nad boleh faham~ kalau tak mampuss aku.

Ok, Nad kat sana syok gila wey,makanan dia sedap-sedap kot*makanan jugak aku ingat* hahaha. Program tu diadakan di Politeknik Seberang Perai,Pulau Pinang,kami semua pegi naik bas sekolah diiringi oleh 2 orang guru,start pukul 8.00-2.30 petang. Actually program ni diadakan untuk menggalakkan lebih ramai pelajar masuk ke aliran science,so kebanyakkan budak from 3 la,ada jugak budak from 2 and 5.ada 9 buah sekolah yang terpilih pegi program tu.

Kat sana kami semua sampai dalam pukul 7.30 cam tu la,then kami diberi ucapan kebende semua tu,dengar tak dengar je,sebab orang tu cakap laju sangat,bolehla*hehe,actually tak laju mana pon,aku ni yang dok tengok cikgu-cikgu handsome* hishh kantoi sudah.

Ni kad nama Nad!semua pelajar kena pakai.*abaikan bunga ros di situ*

Ok,kita masuk cerita yang menyeronokkan,kami semua dibahagikan kepada 3 kelas,setiap satunya berlainan dan kawan-kawan pon lain sebab ada kawan Nad yang masuk kelas lain.So my first class is,The Cloud That is NOT in The Sky iaitu kelas F,semua kelas ada 10 iaitu daripada A-J. Ok kita check it out dengan kelas pertama Nad. Actually Nad ingat tak best tau,seriously.....tapi best gila kot.hehe...sebab yang ajar kitaorang semua tu engineer, fuhlamak handsome gila-gila kot. Nad macam nak kidnap diorang, then bawak balik rumah perkenalkan kat parents je.hehe

Class pertama tu ajar cam mana nak jadi ICT Engineering la.Ada seorang engineer yang handsome dan seorang lagi cute. haha,hey bukan Nad sorang yang cakap tau,banyak lagi budak yang cakap.


Ha tengok siap ambik picture dia lagi. Tapi ni bukan Nad yang ambik tapi kawan Nad.*aku ingat aku sorang yang minat dia,tapi bersepah aku tengok*haha,baru excited nak belajar!nama dia Sam.

My second class is, Walking on Water iaitu kelas A and third class isssssssssss, D classs*nampak tak keexcitedkan di situ* Haishh.

Ok kita cerita pasal my third class,iaitu Smooth?Rough?Tough?,kelas D.My first reaction bila masuk kelas serious boring. dah la experiment pon lambat buat, ishh! Tapi semua itu berubah dengan sekelip mata bila seorang lelaki handsome gila-gila-gila masuk. Serious wey aku tak tipu handsome gila.tapi Nad tak tau nama dia,terus Nad lupakan Sam,hehe.Tapi dia tak cakap banyak sebab engineer lain yang bagi "ceramah" tu.*mamaaaaaaaaaaaaa*nak dia jugak*sambil hentak kaki*

Then tanpa diduga oleh hati kecil Nad ini,dia datang join group Nad!yeahhhhh,yehhhhh.....then dia tanya,dia cakap bahasa melayu.

engineer handsome: cam mana dah minat nak masuk kelas science?
Nad: for me science is tu hard!
engineer hansome: hard?
Nad: difficult.
engineer hansome: taklah.saya pon dulu belajar main-main jugak,time form form 4 and 5 baru serious. it ok la.

Nampak tak di situ........














Ni Nad...hehe*berangan nak jadi princess*

kbai,salam.






Post a Comment