Welcome to my blog silent readers! do read da entry yah. do follow me yah?ahakss

Friday, 15 February 2013

Kpop iiluminati?


Assalamualaikum semua. Tajuk entry kali ni agak panas. Tapi takdelah sampai melecur tangan korang semua tu. ITU SEMUA POYO! Ahahaha. Oke, i’m starting to get nonsense. Jangan marah, nanti cepat tua. Wakakakaka! XDOkay, ayuh rakan2 ku terutamanya rakan2 Muslim di luar sana. Buka kupingmu lebar2 dan tatap mataku! (imitating Rika Sumanto in sinetron Bawang Besar Bawang Kecik. Hahaha. Oke, tipu je. bawang merah bawang putih la. Hehe)KPOP? Amenda amentok kah itu? Heiii, tipulah korang tak tahu. Kalau tak memang katak dalam laci betul lah. Kalau memang tak tahu, google sendiri. Kehkehkeh.Memang tak dinafikan, KPOP wave has been spread through all over the world. Muslims or non-Muslims, ramai yang sudah terpengaruh dengan gelombang mata sepet bermuka plastik ni termasuklah AKU sendiri. Gotta admit it. Tapi sebenarnya, tak sangat ponggg. just certain groups like, CN Blue, FT Island, 2pm and Big Bang. tak banyak pun (but now, i'm trying to lessen it. mungkin sekadar mendengar, bukanlah minat. in shaa ALLAH). yang lain2 tu tak gemar sangat especially when it comes to new comer idol groups. ramai yang aku tengok macam pondan. itu lelaki. kalau perempuan menari sexy nak mampus macam nak jual badan. Oppps!! maaf kalau kasar, tapi itulah hakikatnya kalau korang tengok betul2. that's why i'm so into dramas and movies. much better daripada yang joget2 tu kot. Ouh ya? Kenapa bermuka plastic? Mohon maaf kepada peminat2 KPOP di luar sana. Hakikatnya, rakyat Korea Selatan sememangnya terlampau obses untuk kelihatan cantik dan tampan tak kira laki ke pompuan. Oleh yang demikian, they try to fix their looks by doing plastic surgeries. Jangan terkejut kalau aku cakap even high school students pun dah ramai yang buat. Itu belum kira artis mereka lagi. walaupun bukan semua, tapi ramai lah kot. Astaghfirullahalazim...Okay, back to our main topic. ILLUMINATI. Apakah itu? Mungkin ramai yang dah tahu, tapi ramai juga yang tak tahu. Takpe, maklumat di hujung jari bhai! Korang boleh google. Tapi, aku bagi tahu lah sikit2 amenda ILLUMINATI ni.ILLUMINATI ni berkait rapat dengan syaitan dan dajjal. So bagi aku, ahli2 ILLUMINATI ni kiranya tentera DAJJAL lah because they sell their souls to the devil. ILLUMINATI ni berhasrat untuk mengambil alih dunia dengan memesongkan akidah manusia terutamanya umat ISLAM dan berusaha membina sebuah tempat bersemayam untuk dajjal memerintah dunia. Korang tahu kan, bila dah akhir zaman keempat ni, dajjal akan turun. Tapi, bila zaman kelima yakni zaman terakhir dunia, Nabi ISA a.s akan turun dan menumpaskan dajjal laknatullah ni serta mengembalikan zaman kegemilangan Islam. but the celebrities join it because to gain the fame and good fortunes. *Correct me if i'm wrong, please*Sebenarnya, ILLUMINATI ni dah lama, since 1776 and if i’m not mistaken, it started in Europe kot. Banyak simbol2 yang diorang reka dan sebenarnya sudah sebati dalam hidup kita. See? Liciknya mereka semua. Actually, macam2 cara diorang buat nak tipu kita. Antaranya, technology, latest gadgets, lagu2, cerita2, etc. 










And so many more lah gambar. Ouh ye, symbol peace pun salah satu symbol mereka. So, how is it? So sly, as sly as a fox, you! kita semua pun dah selalu buat peace tu kot. yes, i know. dont jump into a conclusion so easily. setakat PSY buat peace je dah cakap ILLUMINATI. habis, kita pun buat jugak kan? so, the same goes to you. jangan terlalu awal buat kesimpulan. teruskan membaca. sebenarnya, korang boleh je beli buku2 pasal ILLUMINATI kat kedai buku. Dah ramai orang Islam Melayu kita dah terbitkan.Okay, berkenaan ILLUMINATI KPOP tu, mula2 aku pun tak percaya. Yelah, sebagai salah seorang peminat, susah kot nak percaya benda2 ni semua. Biasalah, permainan dunia. Plus, aku ingatkan dekat negara omputih je. Tapi, itulah hakikatnya. Muzik KPOP sekarang turut dipengaruhi unsur2 ILLUMINATI. Kebanyakan responds yang aku tengok daripada peminat tegar yang terlalu obseskan KPOP ni, diorang tak dapat nak terima hakikat ni. Instead, they are hardly trying to back up KPOP. Bagi mereka, artis2 KPOP ni tak tahu dan hanya buat simbol2 yang macam tu just because it’s a trend! Tapi, korang betul2 tahu ke yang mereka ni betul2 tak tahu? Korang sendiri pun tak pasti. dan aku pun tak tahu.apa kata, kita tengok jap video2 klip ni. jangan malas2 nak tengok. tampar nak? haha kidding maaa~






Oke, part ni, yang gambar kartun tu kan dia tunjuk nombor 6, which is konon2nya represents album dia yang ke-6. tapi nombor 6 juga berkaitan dengan 666.

apa2 pun. i'm not pushing. it's up to you whether to believe it or to let it slide. aku hanya menyampaikan apa yang aku jumpa. you may say this is rubbish. but i'm not. sebab kita mempunyai akidah yang perlu dijaga. yes, life is not just. tapi ALLAH itu Maha Mengetahui akan tiap sesuatu. and this is what we call a test. He will not give us something we can't bear. kita ada iman untuk menolak semua ini. yet, i'm myself trying slowly not to be part of their fans and it's not easy. tapi, aku tetap layan drama2.

plus, it's not even worth it kalau korang nak back gila2 KPOP ngan omputih tu. tak berfaedah pun. bukan korang dapat apa2 feedback daripada diorang. apa yang kamu dapat? kepuasan? naaahhh~

kalau dengar lagu Melayu, korang pun faham makna. lagu Melayu pun berkualiti apa. duk dengar lagu omputih, kemain lagi hafal lirik. suruh speaking English, haram pun tak dapek. adoi~


aku tak cakap pun korang kena banned diorang. kalau nak layan, layan jelah. tapi, usahlah berlebih-lebihan sampai nak puja2 diorang, masuk contest supaya berpeluang jumpa diorang, pergi konsert segala bagai tu. benda yang cenggitu dikejarkan, kenapa? andai kata mati tengah jalan masa on the way pergi konsert, bukan kah sia2 mati tu? kat akhirat nanti pun kena soal. pergi ceramah Ustaz Azhar Idrus pun best lagi kot. hati senang, input pun dapat. mati tengah jalan nak pergi ceramah UAI pun, sudah dikira syahid.

apa2 pun, anda yang tentukan. kubur masing2 kan? haha. 

sekian, WALLAHUA'LAM.

*Dicopy daripada blog:http://sukacakapsorangsorang.blogspot.com.
p/s: this is a mere opinion of mine. kalau terasa, harap maaf. aku sendiri pun terasa kot! dan kakak aku cakap, don't believe it 100%. mungkin ada yang betul, ada yang salah. GOD knows everything.


Post a Comment